P. A. 1. - A hidegvér forrásai


Szevasztok! Mielőtt még kitörne az Apokalipszis, és mindnyájan menekülőre fognánk, ne féljetek... Ez egy egyperces novellasorozat első epizódja, melyet itt, ezen a blogon olvashattok, remélhetőleg havonkénti új résszel. A ciklus neve Bábok tanácsai, avagy Puppets' advices, tehát P.A.  A "gyűjtemény" magával az érzésekkel, illetve az indulatokkal foglalkozik, olyan dolgokkal, amiket bizonyára már minden egyén megélt egy kicsit másképp. A stílus eléggé elvont, bizonyosan abszurditásra törekvő. Remélem, szeretni fogjátok! Ha volna véleményetek, és ötleteitek, csak nyugodtan írjatok kommentet, viszont kérlek, kedvesen!
Korhatár 15+, és úgy hajladozik a horror felé, mint cuki nádszálak a vinnyogó szellőben. És eléggé lélektani. Ez a novella a féktelen dühöt elemzi, amit sajnos sokan elfojtanak. Zendüljön a muzsika! 

És a lány egyszer csak azt képzelte, hogy a medence -az a fehér-kék csíkos, különösen lágy és síkos végtelenség-, kiönt büszke, ámde kíméletlen tartással, letépve a korlátokat, és az emberi faj korábban örömmel felhúzott falakat, mindent, ami oly hajlékony és tűrőképes testét mindaddig a pillanatig visszatartotta a vad, száguldó Lélekkel együtt. Látta és élvezte is, igen, élvezte azt, ahogy a víz mindent és mindenkit elborít, aki csak hajdan a lányt bántotta. Bizony. Tőle jött a víz, mint a szellemlények karjaiként a földre pergő eső, vagy mint a tavasszal megáradt folyók nedűje, ami a hegyek zárt és szerető oltalmából zuhat alá, akár ha a holt, megtört sziklák könnyei volnának. A lány megérintette a lábai alatt ördögien kígyózó vizet. "Nem bűn, nem bűn!" ismételgette konokul az elméje, de közben Ő is úszott az árral, egyenest az Örvény közepe felé. A medence teje lassanként átvonult a hercegi, pökhendi vörösbe, nem is, inkább a hullák vére színezte ilyen egységessé a mindenséget, Őt, magát. Már Maga, csakis egyedül Ő a Szíve (az ősidők óta rászáradt fekete vérrel), ami majd' megszakad, Ő a félelmetesen távoli tavasz, Ő a lelkének otthont adó anyaként dédelgető, rendületlenül meglepetésekkel szolgáló, mindenhová beférkőző Parazsa! Egyedül csak az a három fogalom él őbenne, hogy MEG-KELL-TENNIE, különben a szétszakadt s haló ifjúkat senki sem szereti. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Autumn tag🍁

Hideaway-Rejtekhely 1. A csodás lényeg